Kundalini Yoga Komkommerraita gerecht

Nieuw Komkommerraita

Een raita is een yoghurt gerecht dat in India als bijgerecht wordt geserveerd bij het hoofdgerecht. De meeste raita's bevatten 'rai' (mosterdzaad) en ze worden bereid met yoghurt, gemengd met fruit of groenten.

Ingredienten

  • 2 koppen volle yoghurt
  • 1 halve theelepel zwarte mosterdpoeder zout naar smaak
  • 1 flinke komkommer een snufje cayennepeper
  • 1 eetlepel fijngesneden verse koriander of peterselie.
Bereidingsswijze
 
Schil de komkommer en snijd hem in blokjes. Doe de yoghurt in een kom en klop hem met een garde glad. Mosterdpoeder, zout, kommer blokjes, een snufje cayennepeper en de fijngesneden koriander of peterselieblaadjes toevoegen en door de yoghurt roeren. De raita eventueel voor het opdienen in de koelkast zetten.

Nieuw Yogi Thee maken

Het oefenen van de vuurademhaling

De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
>

Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één

Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
>