Kundalini Yoga Komkommerraita gerecht
01-03-2023 19:58
Nieuw Komkommerraita
Een raita is een yoghurt gerecht dat in India als bijgerecht wordt geserveerd bij het hoofdgerecht. De meeste raita's bevatten 'rai' (mosterdzaad) en ze worden bereid met yoghurt, gemengd met fruit of groenten.
Ingredienten
- 2 koppen volle yoghurt
- 1 halve theelepel zwarte mosterdpoeder zout naar smaak
- 1 flinke komkommer een snufje cayennepeper
- 1 eetlepel fijngesneden verse koriander of peterselie.
Bereidingsswijze
Schil de komkommer en snijd hem in blokjes. Doe de yoghurt in een kom en klop hem met een garde glad. Mosterdpoeder, zout, kommer blokjes, een snufje cayennepeper en de fijngesneden koriander of peterselieblaadjes toevoegen en door de yoghurt roeren. De raita eventueel voor het opdienen in de koelkast zetten.